ذات الله نیکزاد مدیر پایگاه پژوهشی میبد با اعلام این که یک مرحله پاکسازی بنا نیز انجام شد، افزود: ضلع غربی کنار ایوان از بین رفته بود اما توانستیم برخی از بخش ها را با توجه به اسناد و مدارک به دست آمده احیا کنیم.
وی ادامه داد: این بنا دارای گنبد خانه ها و فضاهای کناری است که نشان می دهد، در قرن هشتم ساخته و در دوره صفویه فضاهای دیگر به آن الحاق شده است.نيكزاد افزود احتمالا بنای حافظ جمال در روستای رکن آباد شهرستان میبد، کاربری مذهبی داشته است زیرا به خانقاه های قرن هشتم و نهم استان یزد شباهت دارد، وي گفت: مرحله نخست مرمت، شامل استحکام بخشی بین گنبد خانه و ایوان، تکمیل بخش های از بین رفته بنای تاریخی حافظ جمال متعلق به قرن هشتم در رکن آباد شهر تاریخی میبد مانند گوشواره های ایوان انجام شد.
نیکزاد با بیان این که در مراحل بعدی احتیاج است تا کارهای کاوش بیشتری روی این بنا انجام شود، تصریح کرد: احتمالا این مکان یکی از خانقاه های یزد و محل اعتکاف و عبادت بوده است؛ هنوز هم مردم زیادی برای عبادت به این مکان می روند.
وی به کشف تعدادی آثار تدفینی در این بنای تاریخی حین تمیزکاری بنا اشاره کرد و گفت: قطعات کاشی روی قبرهامشخص نمی کند که قبور متعلق به چه کسانی بوده است، اما امیدواریم که در فصل های بعدی مرمت این بنا، اطلاعات روشن تری را به دست بیاوریم./نارین
این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید
جهان را باید دید (نقشه بالا کمکی برای بهتر دیدن)
<p>
فردایی ها
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 25,نوامبر,2024